Храм
Рођења Светог Јована Крститеља

Архиепископија
Београдско-карловачка

Поклоничко путовање светињама Румуније

Света Петка

У организацији наше цркве а са благословом његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, од 20.04, до 25.04.2020. организује се поклоничко путовање светињама Православне Румуније!

Програм путовања:

20.04. Полазак и одлазак у манастир Тумане „ђердапски Острог“ на Свету Литургију и манастир у коме су мошти св. Зосима и св. Јакова као и чудотворна икона Богородице Курскаја, након тога наставак пута ка Румунији и одлазак у манастир Бистрицу где се чувају мошти св. Григорија Декаполита. Ноћење у манастирском конаку.

21.04. Манастир Куртеа де Анђеш где се чувају мошти св.Мученице Филотеје и гроб св. Њагоја Басарабе. Посета црквама у Солани, јединствена црква направљена испод земље у остацима рудника соли. Ноћење у хотелу.

22.04. Саборна црква Романске епископије где је чудотворна икона Богомајке (исцељитељка од рака). Манастир Сихастрија најбројнији мушки манастир где је гроб старца Клеопе као и две чудотворне иконе. Манастир Варатек најбројнији женски манастир, где су чува чудотворна икона св. Ане, мошти св. Јосифа из Варатека, мошти св. Георгија Лазара. Манастир Камарзањ, где се чува чудотворна икона Богомајке, долазак у Јаши. Ноћење у хотелу.

23.04. Саборна црква у Јашију, Света Литургија и поклоњење моштима св. Петке. Манастир Света Три Јерарха, обилазак цркви св. Спиридона и св. Нектарија Егинског. Ноћење у хотелу.

24.05. Манастир Зосим и Света Литургија. Манастир св. Јована у Сучави, где су мошти св. Јована Сучавског. Ноћење у хотелу.

25.05. Манастир Прислоп поклоњење гробу старца Арсенија Боке као и чудотворним иконама Богородице. Обилзак Темишвара и повратак у Београд у касним вечерњим сатима.

Цена програма ходочашћа је 230 еура.

У цену је обухваћено:

  • Превоз аутобусом високе класе
  • Смештај на бази ноћења у хотелима и једно ноћење у манастирском конаку.
  • Сваки дан по један оброк (ручак или вечера)
  • Улазница за посету Солани.
  • Међународно путно и здравствено осигурање путника
  • Румунски водич
  • Духовника групе

Места су ограничена.

Пријаве и резервације и додатна питања на телефоне:
011/ 3976-310
011 /3970-765
064/ 800-20-91
063/ 212-441

Више о програму путовања на слици испод
(клик на њу-отвори слику у новој картици- клик на њу- да би се добила увећана слика)